Wat is beeldende therapie?

In beeldende therapie wordt beeldend werken therapeutisch gebruikt. Tekenen, schilderen, boetseren en allerlei andere technieken horen tot de mogelijkheden. Het gaat nooit om een mooi resultaat maar om wat je van jezelf kan ontdekken, wat je kan leren, veranderen of verwerken door en in het doen. Dit is een heel andere ingang dan alleen praten over wat je dwars zit en het werkt vaak verrassend direct.

Iedereen kan beeldend werken. Je hoeft er geen enkele ervaring mee te hebben. Openstaan voor iets nieuws is genoeg. Juist uit iets nieuws kan soms een onverwachte ervaring ontstaan. En als je al bekend bent met beeldend werken is dat natuurlijk alleen maar fijn.

Jouw hulpvraag bepaalt het proces. In overleg vertaal ik jouw vraag in beeldende oefeningen. Het werkstuk dat ontstaat kan een spiegel zijn, een oefenterrein, een ontdekkingstocht of een uiting van je gevoelens. Doordat we er samen naar kijken en bespreken kan je de volgende stap in de therapie  zetten.

Voor meer informatie over kunstzinnige therapie beeldend verwijs ik graag naar de website van de NVKT, de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie: www.kunstzinnigetherapie.nl