Over mijzelf

Ik heb Zweedse wortels en woon al heel lang in Nederland. Ik ben moeder en pleegmoeder van volwassen kinderen en oma van kleine kleinkinderen. Naast mijn werk als beeldend therapeut ben ik een enthousiaste beoefenaar van Qi Gong en ben ik graag buiten in de natuur.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als beeldende therapeut in de GGZ. In 2016 besloot ik dat het tijd was voor een andere koers.Ik heb toen mij baan opgezegd en sindsdien werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk. Ik hou van mijn vak en van het werken met mensen en het is heerlijk dat ik nu de tijd kan nemen die nodig is voor wat ik doe.

Ik heb de opleiding tot kunstzinnig therapeut afgerond aan Academie de Wervel in Zeist in 1995. In 2007 heb ik de Bachelor of Arts Therapies gehaald bij Hogeschool Leiden.
Door de jaren heen heb ik tal van bijscholingen gevolgd. O.a. op het gebied van traumabehandeling, dissociatieve klachten, angstproblematiek en nog veel meer.

Vroeger in Zweden heb ik atheneum met exacte vakken gedaan. Daarna heb ik  een paar jaar verschillend werk gedaan en gereisd. Tussendoor volgde ik een paar vakken aan de universiteit, en later volgde ik een kunstopleiding. Acht jaar lang werkte ik part time als groepsleider met verstandelijk gehandicapten en ik volgde hiervoor ook een opleiding. Toen ontdekte ik dat er een vak was waarin je kunst kon inzetten om mensen te genezen, de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Dit voelde als de perfecte combinatie tussen het werken met mensen wat ik altijd graag deed en de kunst die ook belangrijk voor mij was. Ik heb toen de opleiding tot kunstzinnig therapeut gevolgd aan academie de Wervel. Het was inderdaad precies wat ik zocht: een mooie opleiding en een prachtig vak waar ik nog erg blij mee bent.

Spiritualiteit in de breedste zin van het woord is een basis in mijn leven en werk. (Voor mij betekent het dat ik vertrouw op een spirituele dimensie en opensta voor allerlei manier om je hiermee verbonden te voelen.) Ik ben niet dogmatisch gebonden aan een religie of levensovertuiging. De antroposofie is één belangrijk bron waaruit ik put en er zijn er meer.